كامران كاظمي در گفتوگو با خبرنگار فناوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران ، اظهار كرد: امروزه با وجود استفاده گسترده رايانه در كشور، شاهد اين معضل هستيم كه نكات ابتدايي كار با رايانه براي اكثر كاربران آن ناآشناست.
وي به توضيح برخي از ابتداييترين نکات پرداخت که هر کاربر ساده رايانه بايد به اين نكات اشراف داشته باشد و افزود: براي نمونه كاربر نبايد برخلاف ديدگاه عاميانه در ابتداي آدرس ايميل علامت www بگذارد.
كاظمي تصريح كرد: اينترنت همان علامت e آبيرنگ نيست و علامت e آبي رنگ علامت برنامه Internet Explorer، محصول شرکت Microsoft است و همچنين لازم به ذكر است كه خود اينترنت يک شبکه است که برنامه يا آيکون خاصي ندارد.
اين كارشناس حوزه نرمافزار تاكيد كرد: هر رايانه الزاما ويندوز نيست و بايد يک برنامه برروي رايانه نصب شود تا اين سيستم بتواند روشن شود و كاربر از آن استفاده كند و به اين برنامهها «سيستم عامل» يا «Operating System» يا OS گفته ميشود.
او ادامه داد: نكته جالب ديگر اين است كه يکي از معروفترين اين برنامهها «ويندوز» نام دارد که نسخههاي مختلفي هم دارد، مانند ويندوز 98 يا ويندوز xp يا ويستا، حالا نکته اينجا است كه هيچ اجباري به استفاده از ويندوز وجود ندارد و ويندوز تنها انتخاب موجود نيست.
وي يادآور شد: فايروال همان آنتيويروس نيست و هر دوي اين برنامهها امنيت رايانه را تامين ميکنند، ولي كاملا با يکديگر متفاوتند و همچنين تفاوت فايل، فولدر و درايو نيز حائز اهميت است؛ چراكه درايو مانند طبقهاي است که كاربر پوشههاي مختلف از اسناد خود را نگهداري ميکند و فولدر همان پوشههايي است که اسناد در آنها وجود دارند.
كاظمي به تعريف هاست يا هاستينگ پرداخت و افزود: هاست، هاستينگ يا Host فضايي است که فايلهاي يک سايت اينترنتي برروي آن قرار ميگيرد و هر چيزي که كاربر روي يک سايت ميخواند، بايد برروي يک رايانه واقعي در يک جايي از دنيا وجود داشته باشد.
اين كارشناس در حوزه نرمافزار خاطر نشان كرد: وي پي ان (vpn) همان فيلترشکن نيست و بايد گفت كه نوعي از شبکه است که اطلاعاتي که در آن رد و بدل ميشود كه به خاطر فرايند رمزنگاري قابل ديده شدن نيست.
نكته حائز اهميت ديگر كه اين كارشناس به آن اشاره كرد اين است كه RAM بيشتر براي يك رايانه به معني بهتر بودن اين دستگاه نيست چراكه بسياري از مواقع رايانه كاربر اصلا توان استفاده از آن مقدار عظيم RAM را ندارد و اين به معناي هدر رفتن زمان است.
كاظمي در پايان تاكيد كرد: قوي بودن يکي از اجزاي رايانه ضعيف بودن جزئي ديگر را جبران نميکند و بايد گفت هر عضو رايانه وظيفه منحصر به فرد خودش را دارد و قوي بودن يک جزء، مثلآ RAM ضعيف بودن CPU را جبران نخواهد کرد.
انتهاي پيام
نظرات شما عزیزان: